lunes, 2 de junio de 2014

Nou servei de pagament telemàtic des de l’Agència Tributària de Catalunya

Us presentem un nou servei de pagament telemàtic de qualsevol tipus de liquidació o rebut contret per l’Agència Tributària de Catalunya. Fins ara, el contribuent havia de desplaçar-se a l’oficina d’una entitat col·laboradora per tal de pagar una liquidació. A partir d’ara, podrà fer-ho telemàticament sense moure’s de casa. T’interessa saber més?


Així, ara, l’Agència Tributària de Catalunya posa a disposició del contribuent un nou servei de pagament de liquidacions. L’usuari podrà accedir-hi des de l’Oficina Virtual (OV) del portal e-tributs. El sistema ofereix dues opcions per accedir al pagament de liquidacions de manera telemàtica i les dues opcions són accessibles des de la pàgina principal de l’OV i es diferencien, principalment, en els mètodes de pagament admesos i en la necessitat o no de certificat digital per accedir-hi.

L’accés a través de l’OV requereix un certificat digital vàlid que autentifiqui l’usuari: aquesta és l’única via disponible en cas que es vulgui pagar amb compte corrent. Un cop s’accedeix a l’aplicació d’una o altra manera, el contribuent ha d’emplenar 3 dades obligatòries, i amb aquesta informació el sistema podrà identificar la liquidació i retornar el resultat de la cerca.

De la cerca de liquidacions poden resultar-ne diverses casuístiques que en permeten o no el pagament. El sistema oferirà com a resultat un missatge informatiu que descriu la situació en què es troba la liquidació en qüestió. Si s’accedeix sense certificat, i el sistema troba la liquidació, s’ofereix una única via de pagament. El contribuent ha d'introduir les dades necessàries per fer el pagament amb targeta i prémer el botó “pagar”. Així de senzill. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario