viernes, 21 de junio de 2013

Moció contra la nova llei de col•legis professionals

CiU ha presentat al Parlament de Catalunya una moció per demanar la retirada de l'avantprojecte de la futura llei de serveis professionals elaborada pel Govern espanyol. La coalició considera que "la nova llei envaeix competències i desregula alguna professió". La moció ha estat recolzada per tot l’arc parlamentari, llevat del PP.


El grup parlamentari de CiU ha presentat la moció bàsicament per tres motius:


  •  Redueix dràsticament el marge de la Generalitat d’exercir la seva competència exclusi­va en matèria de col·legis professionals.
  • Trenca un sistema de professions col·legiades sense cre­ar-ne cap altre i es desregulen algunes professions.
  • La majoria dels col·legis profes­sionals passen a tenir un règim de col·legiació voluntà­ria, fet que dificultarà el compliment dels codis deontològics de les professions i el control de l’intrusisme professional, la competència deslleial o altres actuacions irregulars.

A més, l’exposició de motius de la moció destaca la llarga tradició a Catalunya de l’organització del col·lectiu professional a través dels col·legis. L’argumentació presentada posa de relleu que “l’origen d’aquestes organitzacions es remunta al segle XIX i algunes de les professions en els gremis de l’edat mitjana” i afegeix que “aquestes entitats sempre han gaudit d’una alta consideració per part de la societat catalana”. Finalment, s’assenyala que “la Generalitat sempre ha apostat pels col·legis profes­sionals i ha confiat en la seva funció”.

Clicar aquí per accedir al document complet

Clicar aquí per accedir al vídeo del Parlament

No hay comentarios:

Publicar un comentario