lunes, 25 de noviembre de 2013

El conseller Puig reclama Hisenda Pública catalana per ser més competitius

El Col·legi ha organitzat el 16è Fòrum Empresarial amb temes de màxima actualitat com la situació de l'economia catalana, la competitivitat o les novetats europees en auditoria de comptes, així com les principals novetats tributàries i en matèria de lluita contra el frau fiscal. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ha reclamat en la conferència d’obertura que “Catalunya pugui gestionar directament els seus tributs a través d’una Hisenda pròpia que li permeti afrontar els reptes plantejats pel nou entorn globalitzat”. El 16è Fòrum Empresarial dels Empresistes ha comptat amb l’assistència de més de 500 professionals de l’assessorament empresarial.


Felip Puig ha manifestat que “és essencial canviar els models de gestió de les infraestructures que afecten directament la competitivitat de les empreses, com els aeroports, el port de Barcelona o l’energia”. Per Puig, “no té cap sentit que les decisions que afecten les instal·lacions portuàries catalanes es prenguin a la capital de l’Estat”. En aquest sentit, Puig ha assenyalat que “amb el corredor mediterrani, el port de Barcelona competirà amb Rotterdam” i ha indicat que “no hi haurà cap altra ciutat europea com Barcelona, que en un radi de 15 quilòmetres disposi d’un tot integrat d’infraestructures de port, aeroport i corredor ferroviari”.

Finalment, el responsable d’Empresa i Ocupació ha insistit en què “no podem perdre la nostra forta tradició i vocació industrial”. Puig ha recordat que Catalunya ja compleix amb l’objectiu estratègic de la Unió Europea per a l’any 2020 d’aconseguir que la indústria representi el 20% del PIB.

Al fòrum també han intervingut, entre d’altres, les següents personalitats:

• Eduard Soler, degà del Col·legi Oficial de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona – Col·legi dels Empresistes de Barcelona

• Elisenda Paluzie, degana de la facultat d'Economia i empresa de la Universitat de Barcelona

• Valentí Pich i Rosell, president del Consejo General de Economistas

• José María Gay de Liébana, professor d'Economia financera i comptabilitat de la Universitat de Barcelona

• Luis Conde Möller, president i fundador de Seeliger y Conde

• Alfred Albiol i Paps, president del Consell de Col·legis de Titulats Mercantils i Empresarials de Catalunya

A més, en el 16è Fòrum Empresarial s’ha fet la presentació oficial del nostre llibre “1871‐2013. Història d’un col·legi professional” de mans de membres de la comissió d’elaboració del llibre, que són Maite Baratech, Josep Lluís Sánchez, Josep Mª Carnicero i Joan Ramon Salvador.

 Llegir Nota de Premsa completa

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, durant la seva intervenció

No hay comentarios:

Publicar un comentario