jueves, 13 de febrero de 2014

Presentació del llibre “Avançant”, un llibre perquè les empreses sobrevisquin i creixin


El catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra Oriol Amat i l’economista Pilar Lloret van presentar el passat dia 11 de febrer la seva obra “Avançant” (Editorial Profit), un interessant llibre que en un to especialment entenedor i pràctic explica com ho fan les millors empreses per sobreviure i créixer malgrat la crisis. L’acte de presentació, a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va comptar amb la participació com a ponents de diversos empresaris d’èxit consolidat: Jaume Alsina de Grup Guissona, Josep Ignasi Hornos de General Lab, Josep Lagares de Metalquimia i Josep Font de Bon Preu. Tots ells van explicar  els seus particulars casos d’èxit moderats per Josep Francesc Valls, catedràtic d’Esade. Diversos membres de la Junta del nostre Col·legi van  assistir a la presentació, així com nombrosos col·legiats.


L’objectiu del llibre és exposar els factor clau que contribueixen a l’èxit empresarial i també els que afavoreixen que aquest èxit sobrevisqui i creixi a mesura que transcorren els anys. Oriol Amat va destacar  en les conclusions del llibre que hi ha una sèrie d’elements que contribueixen decisivament a la bona marxa d’aquestes empreses i en va exposar  les estratègies i les tàctiques. Com a elements bàsics va citar  la passió pel treball, la humilitat personal dels directius, la resiliència o capacitat de resistir. Altres factors importants que va remarcar l’autor són les pròpies persones que fan l’empresa, la innovació aplicada, l’excel·lència en la gestió, el marketing i la internacionalització. Una característica comú a totes les empreses que avancen en aquesta època de crisis és que han tingut unes finances prudents, basades majoritàriament en recursos dels accionistes o generats per les pròpies empreses. En el seu torn final, Oriol Amat va  recordar una frase crucial de l’economista Peter Drucker: “En cada història d’èxit hi ha algú que pren decisions valents”.

Des del Col·legi us recomanen i animem a fer una lectura del llibre “Avançant”, ja que és una bona ocasió per aprendre i inspirar-se en les estratègies econòmiques, comercials i financeres  de  les organitzacions que aconsegueixen un èxit consolidat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario