jueves, 19 de diciembre de 2013

Els 140 anys del Col·legi en un llibre

A l’últim Fòrum Empresarial es va presentar el llibre “1871-2013. Història d’un col•legi professional”, la primera obra que posa a l’abast dels col·legiats, del sector professional i del conjunt de la societat una cronologia rigorosa, detallada i eminentment visual dels més de 140 anys d’existència del Col·legi. Escrita per Maite Baratech, periodista especialitzada en economia, l’obra abasta des del naixement del Col·legi com a l'Academia Científico-Mercantil de Barcelona (1871) fins a l’obtenció enguany de la Creu de Sant Jordi.


Es tracta d’una obra única pel rigor amb què planteja els temes, per l’estil periodístic amb què s’exposen i també per l’atractiu de les seves imatges, moltes de les quals són totalment inèdites. A més, cadascuna de les etapes col·legials s’acompanyen dels fets més rellevants succeïts a Barcelona, Espanya i al món. El llibre també recull nombroses curiositats o aspectes entranyables, com l’evolució dels logotips i escuts que han identificat el Col·legi, o les fotografies de les diferents seus que ha ocupat, entre altres.

La laboriosa tasca de recerca de la periodista conjuntament amb el gerent del Col•legi, Joan Ramon Salvador, i les aportacions dels membres de junta, Josep Lluís Sánchez i Josep Maria Carnicero, i també d’altres persones vinculades a l’entitat, ha donat lloc a un llibre que detalla els fets, les persones i els moments més transcendents en el desenvolupament del Col·legi de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona.

Els col·legiats que ho desitgin poden passar a recollir-lo al carrer Moià 1 - Tuset•3, 3ª planta (Barcelona) i tenir els 140 anys del Col·legi a les seves mans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario