lunes, 30 de junio de 2014

Durán-Sindreu: Alleujament fiscal

En el suplement  ‘Diners’ de ‘La Vanguardia’ del passat diuemenge 29 de juny , Antonio Durán-Sindreu, professor de la UPC, soci director de DS Advocats i consultors d'empresa i membre del Col.legi de Titulats Mercantils de Barcelona fa una anàlisi de la darrera reforma fiscal i fa èmfasi en què “la finalitat dels impostos és recaptar per finançar les polítiques de despesa progressives i redistributives i no estar embrancats en la típica discussió entre beneficiats i ofesos per la reforma”. 


Així, Durán-Sindreu recorda que “ens oblidem que si la despesa es gestiona de manera eficient els impostos són menors. Ens oblidem que ningú respon per la despesa pública irresponsable. I que ho suportem, això sí, tots”. El professor d’universitat explica que “l'Estat és tan sols qui administra i gestiona els nostres recursos. Però encara no ha arribat el dia en què el Govern, sigui del color que sigui, ens expliqui amb detall la gestió de la despesa i els seus costos. I, per això, la reforma fiscal anunciada pel Govern central és irresponsable, perquè s'oblida del que és principal: la reforma de la despesa”. D’acord amb ell, “hem perdut una gran oportunitat”. 

El membre del Col.legi de Titulats Mercantils de Barcelona conclou que continua “l’asfixiant pressió fiscal indirecta i es continuen ignorant mesures que garanteixin la seguretat jurídica i redueixen la conflictivitat”. Això sí, remarca Durán-Sindreu, “es va més enllà en la llei general tributària oblidant la presumpció d'innocència i sense recollir mesures eficaces en la lluita contra el frau. Sí, lluita contra el frau. I no contra els contribuents. Un matís important”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario